Bouwkundige keuring in Purmerend

Je staat op het punt een nieuwe woning te kopen. Maar je wil als koper goed inzicht krijgen in wat je koopt en wat de bouwkundige staat is. Om goed aan je onderzoeksplicht te voldoen voer je als koper een bouwkundige keuring uit. Voor je bouwkundige keuring in en om Purmerend ben je bij Value-R aan het juiste adres!

Een huis of appartement is de grootste aankoop van je leven. Het is daarom erg belangrijk dat je goed weet wat je doet. Het inschakelen van een aankoopmakelaar is daarbij vaak al aan te raden. Deze kijkt naar erfdienstbaarheden, de VvE of vereniging van eigenaars, het kadaster en de koopsom. Een taxateur maakt vervolgens een taxatierapport waarmee je inzicht krijgt in de waarde van je nieuwe woning. Beiden bekijken in het proces voornamelijk de juridische aspecten en de marktomstandigheden. Makelaars en taxateurs hebben vaak een bouwkundige basiskennis waarmee ze ernstige gebreken wel kunnen signaleren, maar hebben niet de kennis over de oorzaken en de kosten om de gebreken te repareren. Daarom laat je een bouwkundige of bouwtechnische keuring uitvoeren!

De inspecteur of bouwkundig keurmeester kijkt naar de staat van de woning. Daarbij let hij op het dak, de gevels, fundering, afwerking, kozijnen, onderhoud, installaties en vochtproblematiek. Om dat goed te kunnen doen komt de inspecteur niet met lege handen. Een ladder, vochtmeter, elektrische meetapparatuur, inspectiespiegels en wat klein handgereedschap behoren tot de standaard uitrusting van de Value-R inspecteur. 

De prijs voor een bouwkundige keuring is afhankelijk van de grootte van de woning. Value-R houdt daarbij een minimumtarief van 400,- euro en een maximum van 600,- euro aan. Inclusief BTW, geen bijkomende kosten. 

Vocht

Vochtmetingen tonen wat het oog niet ziet: Vocht achter de tegels of in andere constructiedelen.

Scheurvorming

Vaak duidelijk zichtbaar, maar wat is de oorzaak?