In Nederland is er een salderingsregeling voor zonnepanelen. Dit betekent dat huishoudens met zonnepanelen hun overschot aan opgewekte energie kunnen verrekenen met hun energieverbruik.

Als een huishouden bijvoorbeeld 2.000 kWh opwekt met zijn zonnepanelen, maar er 2.500 kWh verbruikt, dan dient slechts het verschil van 500 kWh te worden betaald. De opbrengst wordt van het verbruik afgetrokken.

De salderingsregeling geldt alleen voor huishoudens en kleine bedrijven. Grote bedrijven moeten andere regelingen aanvragen voor grootschalige opwekking van zonne-energie.

Het aantal huishoudens met zonnepanelen in Nederland neemt toe, dus ook het aantal mensen dat gebruik maakt van de salderingsregeling. De regeling stimuleert mensen om zelf energie op te wekken en hiermee bij te dragen aan een duurzamere samenleving.

De regeling is namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de consument.

Het is wel belangrijk om op te merken dat de salderingsregeling de komende jaren aangepast zal worden. Er is nog geen besluit genomen over hoe de regeling precies zal veranderen, maar er wordt wel verwacht dat de regeling minder aantrekkelijk zal worden. Dit kan betekenen dat de vergoeding voor overschotten aan energie lager zal zijn en op termijn zelfs geheel kan komen te vervallen.

Zonnepanelen kun je financieren vanuit de hypotheek. Dit doe je bijvoorbeeld door je overwaarde op te nemen of door een bouwdepot aan te vragen. Hiervoor heb je een taxatierapport nodig.

Comments are closed

Contact

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

Aanmelden met e-mail

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

By clicking the «AANMELDEN» button you agree to the Gebruiksvoorwaarden and Privacybeleid
Powered by Estatik