Maandlasten verlagen?

U kunt uw maandlasten verlagen met een taxatie. De verhouding tussen de hoogte van uw hypotheek en de waarde van uw woning bepaalt uw rentekorting bij de bank. Hoe groter het verschil tussen de woningwaarde en de hypotheekschuld, hoe minder rente u betaalt. 

Door de stijging van de huizenprijzen de afgelopen jaren is de marktwaarde bij uw bank vaak achterhaald en daardoor te laag. Het lijkt er op dat we aan de vooravond staan van een periode van prijsdalingen, laat daarom NU uw woning nog taxeren en pas uw schuld- / marktwaardeverhouding aan. 


Laat juist NU uw woning taxeren!

Een taxatierapport is uiteraard niet kosteloos. De bank verlangt in de meeste gevallen een NWWI gevalideerd taxatierapport van u om de marktwaarde aan te tonen. De kosten voor dit taxatierapport heeft u echter al snel terugverdiend! Wanneer u bijvoorbeeld 500,- euro op jaarbasis minder rente gaat betalen, heeft u het rapport in anderhalf jaar al terugverdiend. Uw gehele resterende rentevastperiode heeft u profijt. Wanneer in dit voorbeeld uw rente nog bijvoorbeeld 15 jaar vaststaat, heeft u een voordeel van 15×500 = 7.500,- euro!

Iedere situatie is hierin uniek. Om te bepalen of een aanpassing in de risicoklasse of schuld- / marktwaardeverhouding voor u interessant is, is het belangrijk te weten welke risicoklassen uw bank aanhoudt. Dit vind u terug in uw bankieren-app of uw hypotheekstukken. 

Bel ons voor meer informatie. Desgewenst brengen wij u in contact met een hypotheekadviseur om samen met u de hypotheek door te spreken. 


Meer info?

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]