Welke taxateur heb ik nodig?

Een taxatierapport is vaak nodig bij aankoop van een woning, oversluiten van een hypotheek of een verbouwing. Maar er zijn nog veel meer redenen om een taxatie uit te laten voeren. Wanneer heb je een taxatierapport nodig en welke taxateur kies je dan?

Allereerst is het belangrijk te weten om wat voor object het gaat; betreft het een woning, een bedrijfspand of misschien een agrarisch object? Een register makelaar / taxateur is altijd ingeschreven in één of meerdere ‘kamers’, en dat bepaalt mede of hij/zij een bepaald object mag taxeren. Vaak is het heel duidelijk, maar het gebeurt ook veel dat een pand twee bestemmingen kent, met name in centrumgebied. Kijk dan goed na wát je precies wilt laten taxeren, waarvoor je het taxatierapport nodig hebt en ga vervolgens op zoek naar een geschikte taxateur. Een taxateur Wonen mag bijvoorbeeld geen bedrijfsruimte taxeren. Voor een overzicht van Register Taxateurs kijk je bij het NRVT.

Heb je een taxatierapport nodig voor een beleggingsobject? Dan geldt vaak dat er naast de marktwaarde, ook een marktwaarde in verhuurde staat opgesteld moet worden. Dit mag en kan iedere taxateur Wonen opstellen, maar vraag bij je bank of hypotheekadviseur na of er bepaalde eisen aan de taxateur worden gesteld. Sommige banken hebben namelijk afwijkende acceptatievoorschriften.

Meer informatie over de verschillende taxatierapporten? Of wil je een taxatierapport aanvragen?

Comments are closed

Contact

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

Aanmelden met e-mail

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

By clicking the «AANMELDEN» button you agree to the Gebruiksvoorwaarden and Privacybeleid
Powered by Estatik