Vanaf deze plek wenst Value-R iedereen de beste wensen toe voor 2020. Een nieuw jaar betekent ook nieuwe regelgeving, kansen en veranderingen. Op de woningmarkt zijn dat er traditiegetrouw nogal wat, want in de beweeglijke vastgoedwereld probeert men met man en macht middelen te bedenken om de markt te stabiliseren en het woningnoodprobleem te beperken. Wat verandert er per 1-1-2020?!

NHG naar €310.000,- en meer leencapaciteit voor tweeverdieners.

De NHG-grens, ofwel de nationale hypotheekgarantiegrens, is per 01-01-2020 verhoogt van €290.000,- naar €310.000,-. Voor woningen waarbij energiebesparende voorzieningen worden getroffen is de kostengrens 6% hoger, namelijk € 328.600. Wat kun je daarmee? Dit betekent dat wanneer je een woning koopt met een taxatiewaarde van hoogstens de genoemde bedragen, je onder gunstiger voorwaarden en renten een hypotheek kunt afsluiten. Daarbij geldt een aantal garanties voor wanneer je onverhoopt in de problemen komt na bijvoorbeeld een scheiding. Meer informatie hierover? Neem contact op met een onafhankelijk hypotheekadviseur van WIM Hypotheken of Rijswijk Financiële Diensten.

Je kunt ook je huidige hypotheek zonder NHG oversluiten naar een hypotheek mét NHG.

Voor stellen geldt een verruimde leencapaciteit. Waar voorheen bij het bepalen van het financieringslastpercentage het inkomen van de partner voor 70% werd meegeteld, is dat per 2020 80%.

Stellen krijgen het iets gemakkelijker; het partnerinkomen wordt nu voor 80% meegerekend.

Woningbezitters let op!

Wanneer je al een woning bezit verandert er ook het een en ander. Het eigen woning-forfait daalt voor de meeste situaties van 0,65% naar 0,6%. Daarentegen is de kans groot dat de WOZ waarde van je woning in 2020 weer hoger is dan het jaar daarvoor. De belastingaangifte wordt sowieso even opletten, want de rijksoverheid heeft in 2020 versneld het tweeschijvenstelsel ingevoerd. Dit zou eigenlijk pas in 2021 het geval zijn. Let bij het doen van de aangifte ook op de hypotheekrente-aftrek.

Wijzigingen op de huurmarkt.

Ook op de huurmarkt is een verandering van toepassing. De liberalisatiegrens is verhoogt van €720,42 naar €737,14. Dit is de grens waaronder men van sociale huur spreekt, daarboven spreken we van vrije sector huur. Voor particuliere verhuurders en beleggers is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de waarde van hun beleggingsobject. Een huurder heeft namelijk onder bepaalde voorwaarden de mogelijkheid om via de huurcommissie te toetsen of de gevraagde huur wel redelijk is. Value-R kan u assisteren om middels het puntenstelsel te bekijken hoe uw beleggingsobject zich in dit spectrum beweegt.

Meer informatie of advies? Neem contact op en we helpen je verder!

Comments are closed

Contact

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

Aanmelden met e-mail

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

By clicking the «AANMELDEN» button you agree to the Gebruiksvoorwaarden and Privacybeleid
Powered by Estatik